Skip to main content

Twentse promovendus ontvangt gigant uit de provincie

By 14 januari 2017Eredivisie, Voorpagina

In Borne staat zondagmiddag een heuse derby op het programma. Landskampioen Sercodak/Dalfsen gaat op bezoek bij promovendus Borhave. Voor de thuisploeg een bijzonder treffen.

Advertentie

Van Foreholte uit, naar Dalfsen thuis. Na jaren zwoegen in de eerste divisie kwam in de lente van 2016 een droom uit voor Borhave: promotie naar de allerhoogste klasse van Nederland. De afgelopen maanden in de eredivisie zat sporthal ’t Wooldrik nog nooit zo vol en dat zal vanavond niet anders zijn, wanneer de gigantische buur uit de provincie op bezoek komt.

Droom
In de nieuwste uitgave van Handbal Inside Magazine vertelt kind van de club Eline Legtenberg over het bijzondere seizoen van de Twentse promovendus. “Ik heb altijd in de eredivisie willen handballen, maar heb nooit de stap gemaakt. Dan is het, het allermooiste dat je dat met je éigen club kunt bereiken. Hier hebben we nooit echt rekening mee gehouden”, vertelt de 22-jarige opbouwspeelster in het handbalblad.

“De harde kern is al zo lang samen”

Het Twentse Borhave typeert zich als een regionale ploeg. Zo speelt Eline Legtenberg al jaren met haar oudere zussen Ilse en Lisanne in het eerste team. Eva Seiger (DSVD) en Renske Brookhuis (Hacol ’90) kwamen over van Overijsselse buren. “De harde kern is al zo lang samen”, verklapt de doelpuntenmaker het Bornse geheim. “We zijn een grote eenheid. Heel hecht. We zijn allemaal vriendinnen van elkaar en iedereen gunt elkaar alles. Samen gaan we ervoor.”

In de tweede uitgave van Handbal Inside Magazine, die eind januari op de deurmat ploft, is het hele verhaal van Legtenberg en ‘haar’ Borhave te lezen. Zo gaat de jongeling in op de stelling of dorpsclub Borhave iets te zoeken heeft in de eredivisie.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie