Twintigste competitiezege voor VOC

By 24 februari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Titelhouder VOC heeft bij SEW de twintigste competitiezege van het seizoen geboekt. Na 22-26 liepen de Amsterdammers nog uit naar 23-31.

SEW, net als de gasten geplaatst voor de halve finale van de beker, openden op eigen vloer brutaal. Vlak voor rust scoorde Amber Roozendaal de 11-9. Nog voor de pauze maakte VOC in het zwarte uittenue gelijk (11-11).

Eindsprint SEW?
In de tweede helft liep de eredivisiekoploper meermaals uit en knabbelde SEW weer wat van de marge af. Na 13-17 stond het opeens weer 17-21 en zelfs na de 17-25 van Jalisha Loy, de tweede van de linkeropbouwer, gaven de wit-blauwen zich niet gewonnen.

Vijf minuten voor tijd verkleinde Lynn van Diepen het gaatje naar vier (22-26). Het thuispubliek maakte zich op voor een eindsprint van SEW, maar in het slot moest de thuisploeg VOC dan toch echt laten gaan.

Veertig punten
Met veertig punten staat het team van Rachel de Haze nog altijd eerste in de eredivisie. Ondanks de nederlaag is SEW als huidige nummer zeven van de competitie al zeker van de kampioensfase.