Skip to main content

Uitblijven Duitse titel valt Dulfer zwaar

Door een teamfoto met gephotoshopte baarden wilde koploper Borussia Dortmund een klein statement afgeven over het feit dat de lijstaanvoerder van de Bundesliga voor mannen, THW Kiel, wél tot kampioen is uitgeroepen en zij niet. Een actie met een knipoog, maar Kelly Dulfer en consorten voelen wel degelijk pijn. 

Advertentie

In Duitsland is de foto veelbesproken. Dulfer wil een nuance plaatsen bij de post. “Het wordt een beetje uit verband gerukt. Mensen spreken over discriminatie. Dat wij doelen op het onrecht richting vrouwen. Dat is niet zo, maar het voelt wel heel zuur”, legt de international uit.

Na achttien speelrondes in de Bundesliga voor vrouwen werd de competitie door de uitbraak van het coronavirus stopgezet en snel geannuleerd. Dinsdag werd bekend dat de lijstaanvoerder bij de mannen THW Kiel wordt uitgeroepen tot kampioen van de Bundesliga. Aan vrouwelijke koploper Borussia Dortmund wordt geen schaal uitgereikt.

SG BBM Bietigheim
“Vreemd”, zegt Dulfer. “In hetzelfde land en dezelfde sport wordt onderscheid gemaakt. In beide competitie was het nog spannend. Ook THW Kiel had, net als ons, geen grote voorsprong van tien of meer punten.”

Advertentie

De Duitse bond heeft gesteld dat er nog een derde van de competitie bij de vrouwen gespeeld zou moeten worden. Dat is als reden gegeven om Borussia Dortmund niet en THW Kiel wel tot ‘Deutsche Meister’ uit te roepen. “We moesten nog op bezoek bij SG BBM Bietigheim. Ik denk dat, dat een grote rol heeft gespeeld. Maar dat vind ik een lastig argument. Bietigheim moest nog uit naar Thüringer HC en TuS Metzingen. Wij speelden nog tegen HSG Blomberg-Lippe. Je kunt het makkelijk tegen elkaar afstrepen.”

Olympische Spelen
Met veel speeltijd en goals was Dulfer bezig aan misschien wel haar beste seizoen. Onlangs werd ze door een groot weekblad in Duitsland uitgeroepen tot Speelster van het Jaar. “Ik stak in goede vorm. De Olympische Spelen kwamen eraan. Dit is een slechte timing. Ik ben bang dat ik me volgende zomer anders voel”, legt de lange blondine uit. “Gelukkig ben ik gezond en iedereen in mijn omgeving.”

“Ik ben bang dat ik me volgende zomer anders voel”

“Het is gewoon superzuur. We speelden zo’n goed seizoen. We wonnen twee keer van Bietigheim, plaatsten ons voor de Final4 en maakten grote kans op het kampioenschap. Dat het dan wordt afgebroken en dit wordt besloten valt heel zwaar”, is Dulfer eerlijk. “Dat we gaan spelen in de Champions League is heel gaaf.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie