Skip to main content

Uitblinker Brachten laat zich ook graag in de BENE-League testen

Aan het eind van een lang seizoen is eredivisiekampioen Houten afgelopen weekend geslaagd voor het examen tegen Tachos. Promotie voor doelman Bjorn Brachten (23) die in het tweeluik met de Waalwijkers ruime voldoendes haalde.

Advertentie

Door met 32-22 en 28-30 te winnen van Tachos neemt Houten na de zomer het plekje van de donkergroen-zwarten in de BENE-League in. “Dat lijkt me een gave ervaring en iets waar de club aan toe is”, vertelt Brachten.

In het heenduel in The Dome groeide de Arnhemmer uit tot matchwinner. Door meer dan de helft van de ballen van Tachos te keren verschafte hij Houten een goede uitgangspositie voor de return in Noord-Brabant. “Dat was een abnormale wedstrijd voor mij”, geniet Brachten na. “Daar zaten onmogelijke ballen bij. Ook van afstand had ik met dank aan het middenblok met Ruben de Bok en Milo Bos goed zicht op de schoten van Tachos. Het heeft me veel zelfvertrouwen gegeven.”

Contractverlenging en concurrent
Na drie seizoenen keert Houten terug in de BENE-League. Brachten gaat onder de Utrechtse lat zijn debuut in de grensoverschrijdende competitie maken. “Ik ben eruit met de club en zal met Houten promoveren”, deelt de goalie gelukkig. In 2020 kwam Brachten over van E&O. “Door de vele speelminuten in de eredivisie ben ik rustiger tussen de palen geworden. Ik lees meer schoten en wacht langer met reageren. Daardoor stop ik meer ballen.”

Advertentie

Zo won Brachten aan het eind van het seizoen de concurrentiestrijd van Richard Meinicke. “Een jaar geleden heb ik gevraagd om een sterke concurrent en met Richard is die gekomen. Het zorgt ervoor dat ik op de training alles blijf geven. Tijdens de ontknoping van het jaar stond ik er tegen ploegen als BFC, Quintus en ook Tachos.”

Meegereisde Houten-fans
“Ik ga de uitdaging in de BENE-League dan ook graag aan om te kijken of ik mee kan op dat hogere niveau”, vervolgt Brachten. Afgelopen weekend keerde hij drie van de vier strafworpen van Tachos. “Een heerlijk gevoel. Ook omdat opnieuw veel Houten-fans meegereisd waren. Die zaten er ook al vorige maand in Kwintsheul toen we tegen Quintus kampioen van de eredivisie werden.”

In 2020 trok Houten zich door uitblijven van financiële voordelen en publieke belangstelling terug uit de BENE-League. Brachten: “Het slot van het seizoen heeft aangetoond dat we de hal kunnen vol spelen. We spelen dan ook een aantrekkelijk en snel spel. Ik hoop dat het publiek in Utrecht naar The Dome gaat komen om ons aan te moedigen en ook sterke tegenstanders in actie te zien.”

Foto: FotoReza

Advertentie