Skip to main content

Uitgekozen Klomp moet stoppen: “Het is ineens klaar”

By 1 november 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

De 24-jarige Kalia Klomp stopt per direct. De opbouwer van het Duitse Buxtehuder SV wordt hiertoe door specialisten gedwongen. “Even staat mijn wereld op z’n kop.”

Advertentie

Er is bij Klomp een wervelafglijding geconstateerd. “Ik heb vanaf mijn achttiende altijd een vermoeid gevoel in mijn rug gehad, maar dit seizoen straalde het uit naar mijn been”, legt Klomp uit.

Gevoel in benen kwijt
Afgelopen zomer ging een droom van de Noord-Brabantse door een transfer naar de Bundesliga in vervulling. “Maar ik kreeg een doof gevoel in mijn been en dat werd erger en erger”, vervolgt Klomp. “Na een MRI bleek een wervel losgeraakt, die heeft mijn wervelschijf kapot gedrukt en klemt een zenuw in. Alle specialisten zeggen hetzelfde. Ik wil niet het risico lopen het gevoel in mijn benen kwijt te raken.”

“Even staat mijn wereld op z’n kop”, aldus de blondine. Uitgerekend na een uitstekende wedstrijd in Duitsland, vijf uit vijf en de titel van ‘Vrouw van de Wedstrijd’, kreeg Klomp de diagnose te horen. “Ik ben teleurgesteld in mijn lichaam.”

Ze gaat verder: “Ik ben eindelijk waar ik wil zijn. Begon m’n droom te leven. Prof zijn in Zweden was de eerste stap en sinds dit seizoen de Bundesliga. Een maand geleden stond ik zelf op de lijst met 35 speelsters van Oranje voor het WK. Nu is het ineens klaar.”

Studie afgemaakt
Voor het afwikkeling van haar contract gaat Klomp met Buxtehuder SV om tafel. Handballen zit er voor haar niet meer in. “Ik begin niet helemaal op nul. In Zweden heb ik mijn studie afgemaakt”, besluit ze.

Advertentie