Skip to main content

Uitgelezen kans in BENE-League voor nieuwkomer Tachos

Acht keer gespeeld, nul punten. Nieuwkomer in de BENE-League Tachos wacht nog altijd op het eerste punt en krijgt dit weekend een uitgelezen kans.

Advertentie

Op zaterdagavond komt het Belgische AtomiX op bezoek in Waalwijk. De overeenkomst tussen de aanstaande opponenten: het puntenaantal.

Net als Tachos staat ook AtomiX nog op nul. In de zomer hebben de blauw-zwarten uit Haacht een jasje uitgedaan. Sterkhouders Louis Delpire en Gaëtan van Haesendonck zijn naar competitiegenoot Sporting Pelt overgestapt.

Beter doelsaldo
Tachos ging vorige week ten onder tegen Bevo (31-25). In eigen huis was de formatie van Hans van Dijk tegen Achilles Bocholt dichtbij een stunt (30-34). Niet gek en zo is het doelsaldo van de Noord-Brabanders beter dan dat van AtomiX: -98 om -118 van de Belgen.

Ook in speelronde negen van de BENE-League: Achilles Bocholt – Aalsmeer. De Nederlands kampioen werd vorige week in De Bloemhof verrassend gevloerd door Visé (27-38). De thuisformatie uit België heeft na acht wedstrijden spelen twee punten meer dan Aalsmeer.

Eerste plaats
De koppositie in de BENE-League is in de midweek door LIONS veroverd. Door Europese verplichtingen gingen de Limburgers dinsdagavond al op bezoek bij Volendam. Het werd 27-36 voor LIONS waardoor zij nu de eerste plaats in de grensoverschrijdende topcompetitie bezetten.

Bevo is vrij. De Panningers zouden op bezoek gaan bij Hurry-Up, maar net als LIONS en Volendam laten ook de Zwartemeerders zich dit weekend in de EHF European Cup zien. Op donderdagavond 3 november staat Hurry-Up – Bevo op het programma.

Foto: FotoReza

Advertentie