Skip to main content

Uitgerekend in Nibbixwoud bijt Kwiek van zich af

Recht tegenover oud-speelster Lynn Holtman heeft Kwiek gisteravond na een vervelende transferwinter bij hoogvlieger SEW twee zoete punten gescoord: 31-36.

Advertentie

De afgelopen weken raakte Kwiek niet alleen Holtman kwijt aan de thuisploeg uit Nibbixwoud. Tijdens de competitiestop besloot ook Daphne Luchies de ploeg uit Raalte in te ruilen voor VOC.

Floor Liefers
Zo verscheen een getergd Kwiek gisteravond aan de start van het uitduel met de nummer drie op de ranglijst. Na tot 22-22 stand te hebben gehouden bij SEW vonden de bezoekers uit Overijssel zelfs het gaspedaal.

Met een van haar tien goals tilde linkerhoekspeler Floor Liefers de score naar 22-26 waarna SEW een time-out aanvroeg. In het vervolg verdedigde middenmoter Kwiek, waar de pas 17-jarige Elisa Marsman (foto) na het vertrek van Holtman en Luchies de kans krijgt in de opbouwrij, de vermakelijke voorsprong met succes.

De top-2
Door het knappe resultaat stijgt Kwiek een plaatsje in de eredivisie en staat het zevende. SEW ziet het gat met de top-2 groeien naar drie punten terwijl Volendam, de nummer vier in de competitie, twee punten is ingelopen op de blauw-witten.

Lees ook: Koploper VOC is op tijd wakker in Kwintsheul

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie