Skip to main content

Uitroepteken achter eerste zege Neckarsulm SU, Verbraeken blinkt uit

By 8 januari 2024Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Het heeft lang – tien speelrondes – geduurd, maar de manier waarop Neckarsulm SU in de Bundesliga van de nul af is gekomen is imponerend. Op bezoek bij HSG Bad Wildungen Vipers haalde de hekkensluiter uit: 22-35.

Advertentie

Na rust (13-15) sprintte Neckarsulm SU bij de formatie van landgenoten Tessa Bremmer en Mart Aalderink vandaan. Met elf goals werd oud-speelster van Quintus Amber Verbraeken met overtuiging topschutter van het degradatieduel.

Twee punten
Ook landgenoten Marloes Hoitzing (vier goals), Annefleur Bruggeman (drie) en Sharon Nooitmeer (twee) deelden mee in de feestvreugde. In het tenue van HSG Bad Wildungen Vipers scoorde Jessie van de Ruit, in de zomer van VOC overgekomen, drie maal.

Ondanks de uitzege blijft Neckarsulm SU laatste, maar het verschil met HSG Bad Wildungen Vipers is klein: nog maar twee punten. Eind deze maand gaan de blauw-witten bij HSV Solingen-Grafräth 76 op visite. De thuisploeg staat me drie punten tussen HSG Bad Wildungen Vipers en Neckarsulm SU in.

Isa Ternede
De meeste Nederlandse doelpunten in Duitsland kwamen afgelopen weekend van de hand van Isa Ternede. Haar twaalf treffers waren voor Füchse Berlin niet genoeg voor de zege, want het TuS Lintfort van drievoudig doelpuntenmaker Maxime Drent maakte er zaterdagavond eentje meer: 24-25 (12-14).

Foto: FotoReza

Advertentie