Skip to main content

Uitstekende statistieken voor zuinige Van der Heijden

Laura van der Heijden kan aanvallend terugkijken op een uitstekend Olympisch toernooi. Dat blijkt uit een statistiekenoverzicht. Drie landgenoten hebben het geschopt tot de topscorerslijst.

Advertentie

De rechteropbouwspeelster valt met 32 doelpunten net buiten de top 10 van topscorers van het toernooi. Wél had de speelster van het Deense Esbjerg daarvoor slechts 51 schoten nodig. Een scoringspercentage van 63%. Daarmee hoort Van der Heijden bij de beste van het toernooi.

Strafworpenspecialist
Ook bleek de linkspoot bijzonder doeltreffend vanaf 7-meter. Van der Heijden scoorde liefst tien van haar elf genomen strafworpen. Alleen de Zweedse Hagman behaalde een hoger percentage. De plaaggeest van Oranje miste geen van haar zes penalty’s.

Vlak voor het toernooi in Rio zocht Handbal Inside de bescheiden schutter. Ze blikte onder meer vooruit op het Olympisch toernooi.

Tussen de dertig topschutters van het toernooi staan in totaal drie landgenoten. Polman is met 36 treffers terug te vinden op een zevende plaats. Kapitein Nycke Groot staat op de tweeëntwintigste plaats. De spelmaakster was in Rio goed voor 28 goals.

Foto: Tina Kolthof
 

Advertentie