Skip to main content

Uitverkiezing Ten Velde: “Geeft veel vertrouwen voor EK-selectie”

By 7 december 2021december 13th, 2021Achtergrond, Artikelen, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Met vier punten uit veertien duels staat het TuS Ferndorf van Rutger ten Velde (24) allerlaatste in tweede Bundesliga, maar door het maken van veel doelpunten valt de potentiële EK-ganger op. Het heeft Ten Velde een plekje in het Team van de Week opgeleverd.

Advertentie

Op bezoek bij HC Elbflorenz Dresden maakte Ten Velde zes uit zes. Hij staat op de linkhoek van het sterrenteam van de tweede Bundesliga. “Op persoonlijk vlak ben ik tevreden over dit seizoen”, vertelt Ten Velde.

Na de degradatie van Wilhelmshavener HV ging de linkerhoekspeler afgelopen lente met spoed op zoek naar een nieuwe club over de grens. Bij TuS Ferndorf kon de Arnhemmer terecht. “Het is zwaar weer tegen degradatie te moeten vechten. Het is ook niet de plek waar we aan het begin van het seizoen gehoopt hadden te staan”, vervolgt hij eerlijk.

Clubtopschutter van TuS Ferndorf
“Maar het bewijst maar weer hoe zwaar de tweede Bundesliga is. We hebben nog veel tijd, maar zullen heel hard moeten werken”, zegt Ten Velde. De competitie is nog niet op de helft, maar TuS Ferndorf moet uit een ander vaatje gaan tappen. Het gat met de veilige posities op het tweede niveau in Duitsland is al zes punten.

Advertentie

Ten Velde geeft het juiste voorbeeld. Op de flank en vanaf zeven meter maakt hij een gretige indruk. De landgenoot is met 56 doelpunten de clubtopschutter van TuS Ferndorf. Ten Velde met het EK in januari 2022 in zijn achterhoofd: “Ik haal m’n percentages (76 procent, red.). Dat is heel belangrijk voor een hoekspeler.”

In 2020 Boomhouwer/Remer
In 2020 koos bondscoach Erlingur Richardsson voor het duo Jeffrey Boomhouwer en Tim Remer. Laatstgenoemde is gestopt waardoor de weg voor Ten Velde helemaal vrij is. “Het geeft veel vertrouwen voor de EK-selectie”, besluit de linkerhoekspeler over zijn uitverkiezing. “Ik hoop op deze voet door te kunnen gaan en dit in januari bij het Nederlands team op het EK ook te mogen laten zien.”

Foto: FotorReza

Advertentie