Skip to main content

Unitas zet met aantrekken Van der Ham promotiewens kracht bij

Ervaren aanwinst Daniël van der Ham moet eerste divisionist Unitas weer een stap dichterbij promotie naar de eredivisie helpen.

Advertentie

De rechteropbouwer is de tweede versterking van de rood-blauwen. Eerder slaagde Unitas erin doelman Bas Bulthuis naar Rolde te halen.

Van der Ham heeft net als Bulthuis een verleden in de eredivisie bij E&O. Bij het Haagse Hercules brak de slimme linkspoot, die inmiddels al jaren in Drenthe woont, door.

Intelligente jongen
“Daniël is voor ons een sterke aanvulling op de rechterkant, een intelligente jongen die veel rust brengt”, vertelt trainer/coach van Unitas Henk Smeenge. “Zijn mentaliteit op training en in de wedstrijd is iets waarvan ik hoop dat de jonge jongens veel gaan leren.”

Achter kampioen Aristos en runner-up Rapiditas eindigde Unitas afgelopen seizoen op plaats drie in de eerste divisie. De top-2 is gepromoveerd en zo zien de Roldenaren na de zomer hun kans schoon.

Mooie rol
Van der Ham, die de afgelopen jaren bij SVBO rondliep als trainer, over zijn aanstaande entree binnen de lijnen: “De sfeer bij Unitas is ontzettend goed. Er is een mooie mix van ervaren spelers en jong talent. Vanuit de groep is er de ambitie om te gaan voor promotie naar de eredivisie en de trainer ziet daarin een mooie rol voor mij weggelegd om de groep te helpen. Ik vind dat een mooie uitdaging.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie