Skip to main content

Vader Hans van Dijk gaat zoon Destin in Panningen niet voortrekken: “Ik zeg wel wat ik denk”

Door hun gezamenlijke gang naar BENE-Leagueploeg Bevo zien vader Hans (53) en zoon Destin van Dijk (21) elkaar vaker dan ooit in de afgelopen tien jaar. Dat gaat volgens de aangetrokken Utrechters in Panningen niet leiden tot voortrekkerij.

Advertentie

Toen Destin in beeld kwam bij de BENE-Leagueploeg, was er nog geen contact tussen hoofdtrainer Hans en Bevo. “Dat volgde later”, legt de speler van de twee uit. “Het heeft me wel een zetje gegeven. Ik wilde weten wie coach van de club zou gaan worden voor ik tekende en met de aanstelling van mijn vader was ik tevreden.”

Destin mijdt het woord ‘vader’ of ‘papa’ niet. “We kunnen goed”, weet ‘junior’. Al werken de Van Dijk’s, beiden heel lang en zo is van Van Dijkjes geen sprake, het aankomende seizoen in De Heuf intensiever samen dan ooit tevoren. Destin: “Toen ik voor Aalsmeer speelde zagen we elkaar niet veel.”

Die ‘kleine’
Als linkeropbouwer pakte Destin de afgelopen jaren meerdere hoofdprijzen met de Noord-Hollanders. Toen was Hans werkzaam voor achtereenvolgens Houten, Volendam en Tachos. “Nu rijd ik soms samen met die ‘kleine’ naar Panningen”, legt Hans uit. Bij het horen van de bijnaam geeft Destin geen ‘kick’, hij is het geplaag van zijn vader gewend.

Advertentie

Hans staat in eigen land bekend als een trainer/coach die goed is in het smeden van een team. Dat leverde hem bij Houten en Tachos de eredivisietitel op. Als schietgrage rechteropbouwer maakte ‘senior’ goals voor onder andere Aalsmeer, Sporting Pelt, UDSV en Oranje.

In de B-jeugd bij Houten
“Ik had een goede linkerarm en mijn lijf mee”, legt Hans uit. “En als er iemand moest liggen, ging er iemand liggen. Dat heeft Destin minder. Hij heeft meer aanleg en is ook mentaal sterk. Ik heb hem nog niet op veel spanning kunnen betrappen. Dat is een kwaliteit.”

Één keer vaker coachte de nieuwe hoofdtrainer van Bevo zijn zoon. “Als C-junior haalde mijn vader me bij Houten bij de B-jeugd”, aldus Destin. De test op BENE-Leagueniveau moet nog komen. Hans verwacht geen problemen: “Ik zeg wel wat ik denk en draai er niet omheen.” Dan lachend: “Daar moeten vooral de Limburgers aan wennen.”

Wat vindt mama?
En wat vindt mama van de aanstaande samenwerking van haar lange mannen? Destin: “Leuk, natuurlijk. Het is wel bijzonder. Alleen ga ik ook vaker overnachten in Panningen en daar baalt ze een beetje van, haha. Ik ben minder vaak thuis aan tafel met ze.”

Met een tik op de schouders van de langste van zijn drie kinderen maakt Hans, die keeperstrainer Erwin Jansen heeft meegenomen vanuit Waalwijk, duidelijk dat Destin net als de rest van de ploeg moet starten aan de warming-up. “Nou kleine, in beweging”, deelt Hans mee. Destin grijnst, zwijgt en begint als een van de eerste selectieleden in het geel-blauw te lopen. Tijdens hun eerste keer in De Heuf, oefenwinst op het Belgische Houthalen, begint Destin gewoon op de bank.

Advertentie