Skip to main content

Valse start nekt strijdend Oranje U19

Oranje U19 is op het EK tegen de eerste nederlaag aangelopen. Het fysiek sterke Hongarije bleek in de tweede poulewedstrijd te sterk: 26-34.

Advertentie

Een valse start nekte de nationale jeugdploeg. Bij 3-11 schakelde bondscoach Nijdam over naar een meer offensievere dekking. Even kreeg Nederland meer grip op de sterke schutters in het donkergroen. Bij 14-18 klonk het rustsignaal.

Na rust kwam Nederland te kort om dichter in de buurt van de groepsgenoot te komen. Via 16-24 kwam het EK-duel bij 26-34 ten einde. Namens Oranje U19 vond Merel Freriks (foto) zeven keer het net en daarmee kroonde de cirkelloopster zich tot topscorer.

Beugels
Mariël Beugels werd uitgeroepen tot beste speelster in het oranje. De spelmaakster maakte als aangever én doelpuntenmaakster indruk. De speelster van het Duitse HSG Bad Wildungen Vipers scoorde zes keer.

Roemenië
Zondag vervolgt Oranje U19 het kampioenschap in Slovenië. Om 15:00 treffen Nijdam en zijn dames Roemenië. In het laatste groepsduel staat een plaats in de top-2, en daarmee toegang tot de hoofdfase van het EK, van de poule op het spel.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie