Skip to main content

Valt vanavond de beslissing in de BENE-League?

Vanavond staat de voorlaatste speelronde in de BENE-League op het programma. De definitieve beslissing is nog altijd niet gevallen, maar dat zou vanavond wel eens kunnen gebeuren. Het Nederlandse OCI/Lions en het Belgische Hubo Initia Hasselt zijn al geplaatst voor de Final Four en ook Targos Bevo HC lijkt plaatsing niet meer te kunnen ontgaan. Daaronder is het nog altijd ontzettend spannend en strijden er meerdere ploegen om het laatste ticket voor de Final Four. Een klein overzicht:

Advertentie

FIQAS/Aalsmeer – Hubo Initia Hasselt:

Voor Aalsmeer is het één van de twee finales. De ploeg van trainer Rene Romeijn moet in eigen huis winnen om kans te blijven houden op de Final Four. Verliest de ploeg en wint Bocholt thuis tegen de Lions, dan is het voorbij voor Aalsmeer. Mochten de Aalsmeerders weten te winnen en laat Bocholt punten liggen dan hebben de Noord-Hollanders met nog één wedstrijd te spelen alles weer in eigen hand.

Targos Bevo – Callant Tongeren:

Targos Bevo heeft aan één punt genoeg om zich definitief te kwalificeren voor de Final Four. Voor Tongeren is het hopen op een wonder. De Belgen kunnen zich alleen op papier nog plaatsen voor de finale. Bevo-aanvoerder en Oranje-international Pim Augustinus ziet de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet “We gaan niet voor een gelijkspel. Eigenlijk moeten we niet eens kijken naar de stand, maar gewoon een lekkere pot spelen. Dan winnen we denk ik vanzelf” aldus Augustinus op bevohc.nl

Advertentie

QubiQ Achilles Bocholt – OCI/Lions:

De OCI/Lions zijn al lang en breed zeker van een plek bij de Final Four. De ploeg van trainster Monique Tijsterman liet er geen misverstand over bestaan wie er tot nu toe de beste ploeg is in de BENE-League. Het heeft een duidelijke voorsprong op de achtervolgers en is daarmee dé grote favoriet voor de eindoverwinning. Het Belgische Bocholt staat op dit moment op de vierde plaats, maar heeft met Lions-thuis en Volendam-uit nog een zwaar programma voor de boeg. Het voelt de hete adem van Aalsmeer in de nek en moet daarom thuis stunten tegen de koploper om alles in eigen hand te houden.

KV Sasja – KRAS/Volendam:

Ook voor het Volendam is er nog een kans om de Final Four te halen. Het moet daarbij wel hopen op uitglijders van Aalsmeer en Bocholt en het moet zelf twee keer winnen om nog kans te maken op een plek bij de laatste vier. Bij de ploeg van Mark Schmetz is sterspeler Jorn Smits weer terug van een enkelblessure.

De stand in de BENE-League met nog twee speelrondes te gaan:

1. OCI/Lions 22
2. Hubo Initia Hasselt 16
3. Targos Bevo HC 14
4. QubiQ Achilles Bocholt 11
5. FIQAS/Aalsmeer 10
6. KRAS/Volendam 9
7. Callant Tongeren 8
8. KV Sasja 6

De Final Four zal in het weekend van 6-7 februari in de Fitland XL sporthal in Sittard gespeeld worden.

Foto: FotoReza

Handbalwinkel

Advertentie