Skip to main content

Van der Heijden en Zimmerman in Frans sterrenteam

By 12 september 2023Buitenland, Voorpagina

Oranjedame Laura van der Heijden (33, foto) en doelvrouw Kristy Zimmerman (28) hebben een plekje in het Team van de Week van de Franse eredivisie gekregen.

Advertentie

De landgenoten stonden afgelopen zondag tegenover elkaar. Het Chambray Touraine van Van der Heijden, door bondscoach Per Johansson opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels van Oranje in oktober, won nipt van Dijon: 28-27 (16-17).

Negentien stops
De rechteropbouwer van de nationale ploeg maakte in het competitieduel zeven goals. Genoeg voor een plekje in het sterrenteam. In drie wedstrijden heeft Van der Heijden al zeventien keer gescoord.

Ook Dijon-goalie Zimmerman staat in het Team van de Week. Op de vloer van Chambray Touraine viel ze door liefst negentien stops op. Zimmerman was al twee keer basisklant bij Dijon en gaat net als Chambray Touraine uitkomen in de EHF European League.

Kelly Vollebregt
Na drie speelrondes en twee overwinningen staat de thuisclub van Van der Heijden achter het Neptunes de Nantes van Kelly Vollebregt, drie treffers tegen Toulon, en Metz Handball op plaats drie in Frankrijk. Dijon is terug te vinden op de zevende positie.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie