Skip to main content

Van der Vliet toch mee naar Bergen

By 22 november 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Nikita van der Vliet (21) sluit deze week toch aan bij de nationale ploeg. Oranje oefent in voorbereiding op het WK in december eind deze week in Bergen tegen het thuisland, Rusland en Zuid-Korea.

Advertentie

Van der Vliet was in eerste instantie afgevallen. De cirkelspeelster van het Deense Nykøbing behoorde nog tot de 34-koppige voorselectie, maar was voor het oefentoernooi in Bergen niet opgeroepen.

Merel Freriks is in Dortmund achtergebleven. Van der Vliet neemt haar plekje in de selectie in. Andere cirkelspelers bij het Nederlands team zijn aanvoerder Danick Snelder en Tamara Haggerty van IK Sävehof uit Zweden.

De afgelopen wedstrijden bij Borussia Dortmund moest Freriks door ziekte missen. Ze is niet op tijd fit om mee te gaan naar Noorwegen. Het WK lijkt voor Freriks, die er sinds het EK in 2018 helemaal bijhoort, wel haalbaar.

Bondscoach Monique Tijsterman begroet vandaag alle opgeroepen internationals. Na het oefentoernooi in Bergen wacht op 3 december het openingsduel in Spanje. In de eerste poulewedstrijd van het WK komt Nederland Puerto Rico tegen.

Foto: FotoReza

Advertentie