Skip to main content

Van Dijk en Wijtenburg gaan 25-jarig jubileum vieren

By 12 juni 2020Voorpagina

Het scheidsrechterkoppel Carla van Dijk (rechts op de foto) en Yvonne Wijtenburg viert na de zomer haar 25-jarig jubileum. Samen met Marieke Smit gaat het tweetal opnieuw een setje op landelijk niveau vormen. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

In 1996 begonnen Van Dijk en Wijtenburg als koppel. Via eerst de EHF en vervolgens de IHF kregen zij de leiding toevertrouwd over talloze internationale topduels. Met als onbetwiste hoogtepunten een Europese Cupfinale en finales op het EK en WK voor jeugd.

Ook in de vaderlandse competitie stonden Van Dijk en Wijtenburg hoog aangeschreven met diverse bekerfinales en finales om de landstitel. In 2011 zette het illustere tweetal een punt achter hun internationale carrière.

Oranjedames
Van Dijk en Wijtenburg hebben de afgelopen jaren meermaals de vraag gekregen of ze gestopt waren. “Maar wij zijn nooit gestopt”, zeggen ze. “We hebben er destijds alleen bewust voor gekozen een stapje terug te doen. De jongere garde moest het overnemen, dat was ons standpunt. Door tekorten binnen het scheidsrechtersbestand zijn we vrij snel weer teruggekeerd.”

Advertentie

Jarenlang maakte Van Dijk deel uit van de staf van de Oranjedames. Als teammanager maakte ze meerdere grote toernooien mee. In 2019 stopte ze bij het NHV en ging aan de slag bij de politie.

Trio
Sinds vorig jaar vormen de bevlogen arbiters een combinatie met Marieke Smit. “Wij wilden en konden vanwege werkzaamheden en priv√©omstandigheden niet meer elke week fluiten. In overleg met de scheidsrechterscommissie is besloten dat wij bij uitzondering als trio mochten gaan fungeren.”

Van Dijk en Wijtenburg fluiten nog altijd, omdat ze er plezier in hebben. “Dat neemt niet weg dat het natuurlijk altijd leuk blijft om topwedstrijden te leiden”, grijnst het duo. “Wij blijven dan ook op dezelfde enthousiaste manier samen doorgaan. We kijken al weer uit naar het nieuwe seizoen.”

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion 3 Comments