Skip to main content

Van eredivisie naar Duitsland: Van Vliet vertrekt bij WHC/Hercules

WHC/Hercules moet het na de zomer doen zonder jeugdinternational Daan van Vliet, want de talentvolle rechteropbouwer heeft in Duitsland getekend.

Advertentie

De pas 17-jarige Van Vliet is door VfL Gummersbach opgepikt. De linkspoot gaat in het nieuwe seizoen voor de opleidingsploeg uitkomend in de derde Bundesliga spelen.

Twee seizoenen
Een jaar geleden werd Van Vliet met de A-junioren van WHC/Hercules landskampioen. Afgelopen seizoen was hij een belangrijke schakel van trainer/coach Wesley Hage. Op jonge leeftijd hielp Van Vliet de Hagenezen naar plaats drie in de eredivisie.

Van Vliet ligt voor twee seizoenen vast bij VfL Gummersbach. De hoofdmacht van de wit-blauwen – waar Anel Mahmutefendic niet langer de assistent-trainer is, want hij wordt hoofdcoach van HSC 2000 Coburg – heeft zich voor de EHF European League geplaatst.

Luka Furth
In Luka Furth heeft WHC/Hercules al de opvolger voor Van Vliet binnen. De positiegenoot komt over van de reserves van Aalsmeer en is net als Stan Zwinkels als rechteropbouwer in te zetten door Hage die na de zomer door Esmee Martens wordt geassisteerd.

Foto: FotoReza

Advertentie