Skip to main content

Van Grunsven van Bevo: “We willen ons in de HandbalNL League graag revancheren”

Na een mislukt BENE-Leagueseizoen hoopt Bevo in de HandbalNL League weer wat kleur op het gezicht te krijgen. Doelman Bram van Grunsven (27) wil alle thuiswedstrijden in de strijd om de landstitel winnen. Te beginnen aanstaande zaterdag tegen Aalsmeer.

Advertentie

De achterstand op de topploegen is na een herstart te overzien voor Bevo. In de HandbalNL League heeft de formatie van de vertrekkende trainer Richard Curfs vijf Nederlandse tegenstanders. “We zijn er nog meer klaar voor en komen weer in de buurt van ons oude niveau”, legt Van Grunsven uit.

In de lente van 2022 raakten de geel-blauwen aanvoerder Niek Jordens kwijt met een kruisbandblessure. “Aan het begin van het seizoen lag Dario Polman er met een kuitblessure een aantal weken uit. Twee heel belangrijke jongens. Daar kwam nog meer blessurepech bij waardoor we slechts op plaats negen in de BENE-League zijn geëindigd.”

Keuze van de trainer
Zelf kende de grote goalie van Bevo ook een valse start. “Het schoot na de voorbereiding in mijn kuit en later had ik rugproblemen”, somt Van Grunsven op. Zo verloor hij de concurrentiestrijd onder de lat met Arjan Versteijnen. “Ik ben extra gaan trainen en heb de diëtist bezocht. Eenmaal fit bleven veel speelminuten vrijwel uit. De keuze van de trainer.”

Advertentie

“Je wilt gewoon keepen. Een meerwaarde zijn voor het team”, is Van Grunsven eerlijk. Hij kan dan ook veel redenen noemen dat hij uitkijkt naar alles wat nu komen gaat. “Veel spelers zijn weer fit en we willen ons in de HandbalNL League graag revancheren.”

Er nog niet uit met de club
In Noord-Limburg is het clubbestuur al bezig met het nieuwe seizoen. Curfs wordt door Hans van Dijk, de huidige hoofdtrainer van competitiegenoot Tachos, opgevolgd. Polman, Kobe Serras en Joris Gillé blijven bij Bevo terwijl kersvers international Kaj Geenen kan rekenen op veel interesse. “Ook ik ben er nog niet uit met de club”, deelt Van Grunsven. “Een seizoen als deze wil ik niet nog eens meemaken.”

Wordt vervolgd. Eerst de HandbalNL League. Van Grunsven besluit gretig: “Bevo kan het iedere ploeg moeilijk maken. Eigenlijk wil ik in De Heuf van iedereen winnen. Zodat we het thuispubliek kunnen bewijzen waartoe we in staat zijn. Daar kunnen we zaterdagavond met Aalsmeer op bezoek mee beginnen.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie