Skip to main content

Van Kreij grijpt strohalm, sterk resultaat CSM Bucuresti

Het RK Krim Mercator van Harma van Kreij heeft in de achtste speelronde in de Champions League een hoopvolle zege op CSKA geboekt: 24-21.

Advertentie

Na 11-10 besliste RK Krim Mercator na de pauze de partij in Slovenië. Namens de thuisploeg scoorde Van Kreij, de Limburgse heeft een plek in de 21-koppige selectie voor het WK, twee keer tegen de bezoekers uit Rusland.

RK Krim Mercator is in Europa op vijf punten gekomen. Het gat met nummer vijf in de groep Odense HC is voor Van Kreij en consorten met nog zes wedstrijden te gaan drie punten.

Wester op de bank
CSM Bucuresti heeft gisteren een sterk resultaat behaald tegen Ferencvaros. Het groepshoofd uit Hongarije werd door de ploeg waar Tess Wester aan de kant bleef geklopt: 27-21 (16-11). Ferencvaros, waar Angela Malestein twee keer raak prikte, zakt naar plaats twee in de poule. Rostov-Don gaat aan de leiding.

In Noorwegen heeft Odense HC het tegen Vipers Kristiansand niet gered: 31-27 (17-16). Namens de gasten uit Denemarken scoorden Dione Housheer (vijf) en Lois Abbingh (twee).

Livestream
Er staan vanmiddag nog twee wedstrijden op de rol in de Champions League. Om 16:00 ontvangt Team Esbjerg Borussia Dortmund en speelt Metz Handball in Noord-Frankrijk tegen IK Sävehof. Klik hier voor de livestream.

Foto: FotoReza

Advertentie