Skip to main content

Van Kreij komt erbij tegen Denemarken

By 30 oktober 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Na enige tijd afwezigheid zit Harma van Kreij (28) weer bij de selectie van de Oranjedames. De nationale ploeg speelt vanmiddag in Stavanger de laatste oefenwedstrijd voor de start van het EK op 5 november.

Advertentie

Van Kreij staat tegen Denemarken op het wedstrijdblad. De opbouwspeler van Borussia Dortmund was begin deze maand nog geblesseerd aan haar enkel en ontbrak zo tijdens de vijf voorgaande oefenwedstrijden van Nederland in de Golden League.

Bondscoach van Oranje Per Johansson zet Kim Molenaar, Kelly Vollebregt en Yara ten Holte tegen Denemarken op de tribune. De aanstaande oefenpartner van Nederland verloor gisteren nipt van titelhouder Noorwegen: 28-27. Oranje bleef Brazilië ternauwernood voor (26-27).

Nederland – Denemarken is vanaf 14:30 te zien op Ziggo Sport. De sportzender zendt de oefenpartij live uit op het open kanaal. Bij een punt of meer tegen de Denen winnen de Oranjedames deze ronde van de Golden League, want op donderdagavond rekende de formatie van Johansson af met Noorwegen (24-33).

Foto: Tina Kolthof

Advertentie