Skip to main content

Van Maurik keert terug in Kwintsheul, eerste uitduel E&O onder Mulder

By 18 november 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

In speelronde elf van de eredivisie: een speciaal duel voor meervoudig international Van Maurik en het eerste uitduel van degradatiekandidaat E&O onder een nieuwe trainer/coach.

Advertentie

Alieke van Maurik (foto) keert met haar nieuwe club VOC terug in Kwintsheul. De rechteropbouwer brak door bij Quintus, maar besloot in de zomer de wit-groenen in te ruilen.

Runner-up VOC heeft twee punten meer dan de thuisploeg. Onlangs verloren de Amsterdammers voor het eerst. Dat gebeurde twee weken geleden in ’t Veld.

De verrassende nummer drie van de eredivisie VZV slaagde er toen in de titelhouder te laten struikelen. In de jacht op de top-2 spelen de wit-roden vanavond thuis. DSVD komt op bezoek in Noord-Holland.

Gelijktijdig ontvangt V&L Kwiek. De Limburgers boekten in de vorige speelronde de eerste uitzege van het seizoen. Een dag voor de overwinning in en tegen Volendam stapte trainer/coach Harold Nusser op bij V&L.

Ook een trainerswissel bij hekkensluiter E&O. Niet Henrik Bergholt, maar Jan Gerald Mulder stapt vanmiddag met de Emmenaren op de bus naar Zuid-Holland. In Wateringen wacht Velo dat de nummer zes van de eredivisie is.

Programma vanavond:
19:00 V&L – kwiek
19:00 VZV – DSVD
19:00 Velo – E&O
19:00 Quintus – VOC

Koploper HandbaL Venlo en SEW ontbreken in het programma. Zij spelen de return in de EHF European Cup.

Foto: FotoReza

Advertentie