Skip to main content

Van Olphen held van TBV Lemgo

Negen uit tien en vlak voor het eindsignaal de winnende binnen prikken. Oud-international Fabian van Olphen kende namens Bundesliga-club TBV Lemgo een fijne donderdagavond.

Advertentie

In eigen huis versloegen de blauw-witten HSG Wetzlar: 25-24. Bij rust leek de ploeg van Fabian van Olphen nog aan het kortste eind te trekken (12-14).

Bedolven
Met negen goals uit tien pogingen werd Van Olphen, die bij TBV Lemgo ook in de dekking een hoofdrol vertolkt, topschutter van het Bundesliga-duel. Daarnaast groeide hij uit tot de held van de avond door in de slotseconden de winnende goal te scoren. Na de zoemer werd Van Olphen bedolven onder teamgenoten.

Ook Dani Baijens gaat de tweede speelronde in de Bundesliga niet snel vergeten. Namens landskampioen SG Flensburg-Handwitt, waar Mark Bult assistent-trainer is, kwam de jongeling voor het eerst binnen de lijnen in de Duitse topcompetitie. Baijens luisterde zijn debuut op met een doelpunt.

Baijens
In de zomer sloot de 20-jarige spelmaker aan bij het vlaggenschip van de Duitse topclub. Een zware blessure van een positiecollega maakte de weg van Baijens van de opleidingsploeg naar het Bundesliga-team vrij. De Rotterdammer staat sinds 2017 onder contract bij SG Flensburg-Handewitt.

Advertentie