Skip to main content

Van Ravesteijn vindt Quintus helemaal niet minder: “Het is prettig werken”

Met elf doelpunten tegen Havas is Rick van Ravesteijn overtuigend gestart in de eredivisie. Quintus speelt een niveau lager, maar de cirkelloper van de wit-groenen vindt de uitgeklede ploeg uit Kwinstheul helemaal niet minder dan vorig seizoen.

Advertentie

Geen dikke cijfers in Almere (26-32), maar wel de eerste twee punten voor Quintus in de nieuwe competitie. “Havas bleek een stugge ploeg, dat ander handbal dan in de BENE-League speelt, het tempo ligt lager en daar moeten we even aan wennen”, zegt Van Ravesteijn. “Maar het is goed gekomen.”

Een degelijke start van Quintus dat na een aantal seizoenen weer terug is in de eredivisie. Niet meer dan dat. Zonder jongens als Paul Vis, Ard Vollebregt en Yannick Boers. Maar: “Er lopen nog genoeg gasten met ervaring rond. Denk aan Jordan Beukman, Max van Zijderveld en Marc de Vreede. De basis is sterk en er komen goede, jonge gasten aan.”

Ruben Schelbert
Van Ravesteijn laat niet los. Zelfs de staf in Kwintsheul is helemaal nieuw en ook dat heeft volgens de Zuid-Hollander voordelen. “We mogen onze handjes dichtknijpen met Ruben en ook de komst van Bart de Koning is voor Quintus heel goed nieuws.”

Advertentie

Eerst: Ruben is Ruben Schelbert. Een oud-international van Zwitserland die als speler van Kadetten Schaffhausen ervaring heeft in de Champions League. Vorig seizoen deed Schelbert het tweede team van Quintus en dit seizoen heeft hij de touwtjes van de naar Volendam vertrokken Geert Hinskens overgenomen.

E&O analyseren
Van Ravesteijn over de Zwitser: “Als speler heeft hij veel ervaring en dit is zijn eerste klus op het hoogste niveau, geloof ik. Hij is gedreven en voelt de groep aan. Ruben laat ons soms vrij in zaken en volgens mij werkt dat wel. Het is prettig werken.”

Dan: De Koning is laat aan de staf toegevoegd en komt tijdens de wedstrijdvoorbereiding met info uit de eredivisie. “Doordat Bart bij WHC/Hercules heeft gecoacht kent hij veel tegenstanders en zo helpt hij Ruben. Die hebben samen kunnen zitten om bijvoorbeeld onze aanstaande tegenstander E&O te analyseren.”

Harrie Weerman
Net als Quintus wisten de gasten uit Drenthe de eerste wedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen te winnen (29-24 tegen Volendam 2). “Hun coach (Harrie Weerman, red.) heeft veel ervaring. Daar kunnen ze hun voordeel uithalen. Ze zullen ons goed hebben geanalyseerd, maar wij hen ook. Het kan een spannende pot worden.”

Foto: Tina Kothof

Advertentie