Skip to main content

Van Spanje tot Moskou: Schagen scoort twee punten

Oranjemannen zijn gisteravond in de derde speelronde van de EHF European League op vreemde bodem in actie gekomen. Van Spanje tot Moskou: Bobby Schagen pikte twee punten op.

Advertentie

In Rusland nam TBV Lemgo het op tegen het nog puntloze groepsgenoot Chekhovskie Medvedi. Na de pauze (15-13) kwam de Duitse bekerwinnaar snel terug tot 16-16.

Vier treffers voor Smits
In de tweede helft zette Schagen, sideick van de podcast Spielmacher, zijn beide schotpogingen om in een goal. De IJslander Bjarki Elisson deed Chekhovskie Medvedi met tien doelpunten pijn. In het slot verrichte invaller onder de lat Finn Zecher twee belangrijke stops waarna TBV Lemgo kon zegevieren: 27-30.

Één punt voor Kay Smits. De Spaanse thuisploeg BM Logroño La Rioja hield SC Magdeburg op 29-29 (13-16). Na de pauze was het bij 24-24 voor het eerst weer gelijk. Smits maakte namens de koploper van de Bundesliga vier treffers.

Linkeropbouwer van Oranje
Ephrahim Jerry kende een zware avond in Hongarije. Kadetten Schaffhausen ging tegen Grundfos Tatabanya KC met 31-23 (15-11) ten onder. De linkeropbouwer van Oranje mikte twee keer raak uit zeven pogingen.

Na drie wedstrijden wachten de Zwitsers nog op de eerste voltreffer in poule D. Kadetten Schaffhausen wist in de vorige speelronde in de EHF European Cup het Noord-Macedonische HC Eurofarm Pelister op een gelijkspel te houden.

Foto: FotoReza

Advertentie