Skip to main content

Van zaal naar zand: Feyenoord in Portugal voor EK

Enkele uren na de zege op EHC meldde Feyenoord zich zondagnacht al op het vliegveld voor een trip naar Portugal. De eredivisionist trekt de aankomende dagen de schoenen uit voor de EHF Beach Handball Champions Cup 2023.

Advertentie

De 24-33 overwinning op de provinciegenoot uit Den Haag betekende de derde van het seizoen. Indoor, welteverstaan. Na zes wedstrijden heeft Feyenoord in de eredivisie zeven punten en staat daarmee op gelijke hoogte met Hellas, Vrone/Berdos en Aalsmeer 2.

Aankomend weekend ontbreekt de formatie van Remco Peters in het programma. Als Nederlands kampioen op het zand neemt Feyenoord deel aan het Europees kampioenschap Beach Handball voor landskampioenen en daar had de competitieleider van de bond al rekening mee gehouden. Negen spelers van de hoofdmacht van de rood-witten zijn zondag op het vliegtuig naar Portugal gestapt.

Groep B
Tussen 12 en 15 oktober is het eindtoernooi op het Portugese eiland Porto Santo. In de groepsfase van de EHF Beach Handball Champions Cup 2023 komt Feyenoord Fundación Fomento Deporte CBMP Ciudad de Málaga uit Spanje, thuisploeg GRD Leça – Spar, London Beach Handball en het Deense Rødby Beach Boys tegen.

Advertentie

In de zomer werden de Rotterdammers ten koste van Beach Handball Tilburg voor het eerst Nederlands kampioen. Na shoot-outs kwam er in Noord-Brabant een winnaar. In sets was de NK-finale in 1-1 geëindigd.

Geen Sjors Hoogenberg
Coach Peters kan in Zuid-Europa, tussen de 24 en 28 graden, geen beroep doen op Sjors Hoogenberg. Hij is in augustus van Feyenoord naar Volendam verkast. De BENE-Leagueclub van Hoogenberg komt aankomend weekend ook uit in Europa, maar dan in de zaal. In Servië ontmoet het Volendam van de Rotterdamse linkerhoekspeler HC Dinamo Pancevo voor de eerste keer.

Tweelingbroer Hidde Hoogenberg is in Porto Santo wel van de partij. Net als internationals Thomas van Ophem, Milan Peters en Stijn Krijgsman.

Donderdagavond
Op donderdagavond 12 oktober opent Feyenoord het EK Beach Handball tegen GRD Leça – Spar. Negen dagen later, op 21 oktober, laten de Zuid-Hollanders zich weer in de zaal zien. Het eredivisieseizoen wordt tegen concurrent in het linkerrijtje Vrone/Berdos hervat.

Foto: Marko Fotografie

Advertentie