Skip to main content

Van Zijl: “Ik wil hier blijven totdat ik denk dat ik ben uitgeleerd

Tessa van Zijl (23) kijkt terug op een geslaagd seizoen in Duitsland. Dat vertelt de international aan verslaggever Peter Lotman van het AD. Daardoor verscheen in juni in het shirt van de nationale ploeg.

Advertentie

In 2017 stapte Van Zijl over van Quintus naar Bundesliga-club HSG Blomberg-Lippe. “Het is super om er te mogen spelen. Het is een kleine hal, maar altijd helemaal vol met ruim negenhonderd toeschouwers. Trouwe supporters die ons optimaal steunen. We hebben een goed seizoen gedraaid en zijn op de zesde plaats geëindigd van de veertien teams in de eerste Bundesliga”, vertelt de rechteropbouwspeelster.

Het afgelopen seizoen kon ze in Duitsland rekenen op veel speeltijd. “Daardoor kan ik me hier goed verder ontwikkelen. Ik blijf dan ook nog tenminste een jaar in Duitsland. Ik zit hier erg op mijn plek en deze competitie past goed bij mij. Het is hard en fysiek, maar dat ligt mij wel.”

Ontwikkeling
In juni sloot Van Zijl aan bij de nationale ploeg. In de oefenduels tegen Rusland liet ze zien bij HSG Blomberg-Lippe gerijpt te hebben. “Ik wil hier blijven totdat ik denk dat ik ben uitgeleerd. Dan wordt het tijd voor iets nieuws”, is Van Zijl stellig. “Hoelang dat nog gaat duren, weet ik niet. Dat ligt puur aan mijn ontwikkeling. Mijn ambitie is wél om het hoogste haalbare eruit te halen.”

Concurrentie
De Oranjedames spelen in december het WK in Japan. Op de rechteropbouwpositie heeft Van Zijl te maken met fikse concurrentie. Ook Laura van der Heijden, Charris Rozemalen en Dione Housheer mikken op een plaatsje in de WK-selectie.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie