Skip to main content

Van Zijl inspireert HSG Blomberg-Lippe, goede beurt Van Wetering

HSG Blomberg-Lippe heeft TuS Metzingen op eigen bodem geklopt. Op woensdagavond zegevierde de formatie waar Tessa van Zijl belangrijk was met 27-29.

Advertentie

TuS Metzingen eindigde vorig seizoen achter landskampioen SG BBM Bietigheim en Thüringer HC op de derde plaats in de Bundesliga. In de eerste speelronde van het nieuwe seizoen kwam HSG Blomberg-Lippe op bezoek en struikelden de roze-blauwen. Bij rust was het verschil al vier doelpunten (11-15).

Bij de gasten scoorde Van Zijl zeven keer. De rechteropbouwspeelster behoorde tot de voorselectie van Oranje, maar is voor de EK- kwalificatiewedstrijden met Oostenrijk en Griekenland afgevallen. Ook Celine Michielsen (2) kwam namens de winnende partij tot scoren.

Zeven treffers
Bo van Wetering maakte namens TuS Metzingen haar debuut in de Duitse competitie. De hoekspeelster is overgekomen van VOC. Met zeven treffers maakte de international veel indruk. Tamara Haggerty kreeg één streepje achter haar naam.

Het TSV Bayer 04 Leverkusen van Robert Nijdam rekende op woensdagavond af met Neckarsulmer SU: 24-16. Namens de gasten scoorden Lynn Knippenborg en Nathalie Hendrikse ieder twee keer. Door een vingerbreuk moest Jill Kooij haar debuut in de Bundesliga een week uitstellen.

Advertentie