Skip to main content

Van Zundert veert terug: “Het waren lange maanden langs de lijn”

Zijn zes doelpunten tegen Sporting Pelt waren niet alleen waardevol voor Bevo, maar ook Janik van Zundert (21) zelf kon in De Heef een vuist ballen. Na anderhalf jaar revalideren, vloeken en aanmoedigen kijkt de rechteropbouwer eindelijk weer vooruit.

Advertentie

In de met 31-29 gewonnen pot met de Belgen verving Van Zundert Kobe Serras op de schutterspositie. De sterkhouder van Bevo heeft zijn sleutelbeen gebroken. “En dan moet je opeens mee naar voren. Dat is in het begin even zoeken, maar uiteindelijk kon ik in de wedstrijd met Sporting Pelt voor het eerst alles even vergeten”, aldus Van Zundert.

Anderhalf jaar geleden scheurde hij zijn kruisband af en werd ver teruggeworpen. “Ik vond net aansluiting bij het eerste van Bevo en baalde enorm. Heb er ook voor gekozen om weer bij mijn ouders in Made te gaan wonen. Ik kon het niet aan om alle trainingen te gaan kijken.”

Optrekken met lotgenoot Jordens
Op gepaste afstand van Panningen startte Van Zundert, via Tachos bij Bevo terechtgekomen, zijn revalidatieperiode. “Ik heb mentaal zware momenten gekend. Zeker toen er compilaties bij mijn meniscus ontstonden. Dan moet je opeens weer vijf weken rust nemen”, deelt de linkspoot. “Teamgenoot Niek Jordens ging ook zo’n zwaar traject in en ik heb veel aan zijn steun gehad. We hebben veel gesprekken gevoerd. In totaal ben ik zeven kilo aan spieren aangekomen. Dat is een bijkomend voordeel.”

Advertentie

“Zo werd ik voor nieuwe trainer/coach Hans van Dijk meteen een interessante optie in de dekking”, vervolgt Van Zundert die iets langer dan 1,90 is. Tegen Sporting Pelt mocht hij mee in de aanval, maar in veel duels daarvoor maakte de Noord-Brabander zich vooral in het middenblok vuil. “Voorheen verdedigde ik op ‘twee’, maar nu ook op ‘drie’. Mijn taak is echt een beetje het uitdelen.”

Combinatie tussen kracht en conditie
De student ‘Sport & Coaching’ is blij met zijn kans bij de BENE-Leagueploeg. “Het is wachten op je moment en als je die dan kan pakken is dat heel erg fijn. Het waren lange maanden langs de lijn. Gelukkig kwam Hans (Van Dijk, red.) in de zomer en klikte het meteen goed. Hij geeft de ploeg weer zelfvertrouwen. We staan met plezier op de training. Ik kan ook weer van het spelen genieten. Natuurlijk is het fijn als de trainer het in je ziet zitten. Dat vindt iedere speler, toch?”

Van Zundert besluit: “Ik wil de beste combinatie tussen kracht en conditie nog vinden. En ook wedstrijdritme krijgen. Afgelopen zaterdagavond was voor het eerst dat m’n gedachtes, ook wat betreft mijn knie, op nul gingen. Dan sta je zoveel lekkerder op het veld. Dan hoef je niet steeds over iedere beweging na te denken.”

KTSV Eupen
Aanstaande zaterdagavond gaat Van Zundert met de geel-blauwen op bezoek bij KTSV Eupen. Bij een uitzege kan Bevo de top-5 van de BENE-League binnenkomen.

Foto: FotoReza

Advertentie