Skip to main content

Veel bekergoals Baijens, Versteijnen klopt oude club

In de tweede ronde van de DHB Pokal veel Nederlands succes. Zo had international Dani Baijens (foto) het in Duitsland namens HSV op zijn heupen.

Advertentie

De club van de middenopbouwer van Oranje kende gisteravond geen problemen met TuS Fürstenfeldbruck: 26-42 (13-20). Baijens scoorde negen uit tien en gaf ook nog eens vijf assists.

Landgenoot Niels Versteijnen heeft zijn oude club VfL Lübeck-Schwartau uit het toernooi geknikkerd. TBV Lemgo won met 23-32 (12-17) van de tweede Bundesliga-club. In de uitwedstrijd maakten Versteijnen en Bobby Schagen er ieder twee.

Ook het VfL Gummersbach van Anel Mahmutefendic en Tom Jansen is door. Op bezoek bij HC Empor Rostock werd het 31-40. Jansen, terug van een handblessure, prikte in het tenue van VfL Gummserbach drie keer raak.

Assistent Mark Bult heeft vroeg moeten pieken in de DHB Pokal. SG Flensburg-Handewitt bleef gisteravond Füchse Berlin, van Mathias Gidsel een aantal weken uit de roulatie is, voor: 34-32. SG Flensburg-Handewitt gaat het TuS N-Lübbecke van drievoudig doelpuntenmaker Rutger ten Velde niet tegenkomen. De ploeg van de linkerhoekspeler van Oranje is in de tweede ronde ten onder gegaan tegen Dessau-Rosslauer HV 06: 34-30.

Tot slot: een bekeroverwinning voor Lars Kooij en ASV Hamm-Westfalen. Op vreemde bodem rekende nieuwkomer in de Bundesliga af met TuS Vinnhorst. Tijdens de 22-25 overwinning liet Kooij zich even op de lijn zien.

De DHB Pokal vervolgt vanavond. Ook in ronde 2: het HC Elbflorenz Dresden van Ivar Stavast in eigen huis tegen GWD Minden. De bekerpartij tussen Die Eulen Ludwigshafen en SC Magdeburg is verplaatst, omdat de landskampioen op dit moment in Saoudi-Arabië is. SC Magdeburg doet als titelhouder mee aan de IHF Super Globe.

Foto: FotoReza

Advertentie