Skip to main content

Veel doelpunten Dekker, Knippenborg en Struijs

By 22 november 2021Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Een aantal landgenoten heeft een productief weekend achter de rug in de Bundesliga. Op bezoek bij TSV Bayer 04 Leverkusen was Sarah Dekker belangrijk voor HSG Bensheim/Auerbach.

Advertentie

Op vreemde bodem boekte HSG Bensheim/Auerbach een knappe zege. TSV Bayer 04 Leverkusen werd met 25-34 (13-18) aan de kant gezet door de bezoekers waar Dekker er acht uit negen pogingen maakte.

Ook Sarah van Gulik (vier doelpunten), Myrthe Schoenaker (drie), Zoë Sprengers (twee) en Dionne Visser kwamen tijdens de partij in de Bundesliga tot scoren. Door de uitoverwinning vindt HSG Bensheim/Auerbach aansluiting bij de subtop.

Knippenborg versus Struijs
Bij HSG Bad Wildungen Vipers – Neckarsulm SU ook veel Nederlandse treffers. De gasten gingen bij 31-33 aan de haal met de buit. Na 11-15 bij rust kwam de nummer voorlaatst in Duitsland waar landgenoot Tessa Bremmer de hoofdcoach is nog dichtbij.

Advertentie

In het tenue van Neckarsulm SU prikte Lynn Knippenborg acht keer raak. De spelmaakster uit Gelderland mag zich deze week bij de nationale ploeg melden. Ook Maxime Struijs stapt met Oranje op het vliegtuig naar Noorwegen waar het Nederlands team de puntjes voor het WK in Spanje op de i gaat zetten. Struijs mikte tegen Neckarsulm SU zeven keer raak.

Verrassende uitglijder Thüringer HC
VfL Oldenburg heeft het belangrijke uitduel met concurrent op de ranglijst HL Buchholz 08 Rosengarten niet weten te winnen: 30-27 (15-13). Marloes Hoitzing maakte er zaterdagavond twee. Eenvoudig doelpuntenmaker Isabelle Jongenelen gaf tevergeefs zes assists.

Een verrassende uitglijder voor Thüringer HC. Met international Rinka Duijndam bijna een uur onder de lat, vijf stops (16 procent), ging de thuisploeg met 23-26 ten onder tegen SV Union Halle-Neustadt. Daarmee ziet nummer drie op de ranglijst Thüringer HC de concurrentie naderen.

In Europa
Kampioenskandidaten Borussia Dortmund en SG BBM Bietigheim lieten zich afgelopen weekend niet in de Bundesliga zien. De top-2 kwam in Europa in actie.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie