Skip to main content

Veel fans blijven over betaalmuur vallen

By 16 januari 2023Voorpagina

Het aantal reacties op social media over het ontbreken van WK-beelden van het Nederlands team op een open kanaal is even groot als de hoeveelheid complimentjes voor de Oranjemannen.

Advertentie

Het blijft handballend Nederland bezighouden: de betaalmuur. Waar Belgen hun nationale ploeg kosteloos op Sporza kunnen volgen, moeten fans in eigen land een abonnement op Viaplay aflossen om Steins en consorten in Polen te zien schitteren.

Maandelijks opzegbaar
€13,99 per maand. Dan kun je op Viaplay alle wedstrijden op het wereldkampioenschap bekijken. Van IJsland – Hongarije tot de finale. De partijen van Oranje en hun poulegenoten is met Nederlands commentaar en het abonnement is maandelijks opzegbaar. Niet genoeg volgens velen op de socials van Handbal Inside.

“Zo jammer dat dit niet op de gangbare zenders te zien is”, “Zo jammer dat dit achter een betaalmuur zit. Wedstrijden zouden gewoon voor heel NL te zien moeten zijn. Da’s pas promotie van de handbalsport!” en “Zou gewoon uitgezonden moeten worden! Zeker als het zo speciaal is!” Slechts een greep uit de vele reacties op Facebook.

Advertentie

De NOS?
Oranje wordt uitgezonden en is haarscherp te zien op Viaplay. Daar moet wel voor betaald worden en dat is voor sommige volgers een brug te ver. Hoe realistisch is het dat bijvoorbeeld de NOS, door iedereen gratis in te schakelen, net als Sporza handbal live gaat uitzenden? Niet realistisch, leert het verleden ons.

Slechts zelden is een uur handbal zonder onderbreking van – bijvoorbeeld – een EK veldrijden op NPO1, NPO2 of NPO3 te zien. Ook andere kleine sporten komen niet vaak aan bod. Schaatsen en voetbal wel. Simpelweg meer populaire sporten in Nederland. Eerst week handbal uit naar Ziggo Sport en nu biedt Viaplay de kans om alle WK-duels van Oranje te zien. Inclusief voor-, tussen- en nabeschouwing zonder reclame.

Het meeste voor betaald
Handbal achter een betaalmuur is in 2023 een gegeven, want Viaplay heeft ook de rechten van het wereldkampioenschap voor dames in bezit. Daar heeft de streamingdienst simpelweg het allermeest voor betaald. Ziggo Sport zal hoogstwaarschijnlijk de Golden League en EK-kwalificatieduels van de nationale ploegen uitzenden. Dat is hoe het zit en hoe het nog even blijft.

Foto: FotoReza

Advertentie