Skip to main content

Veel op het spel voor Oranje U18 in Tel Aviv

By 5 augustus 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Een vierde en laatste nationale jeugdploeg komt deze zomer indoor in actie: de Oranjemannen U18. In Israël staat veel op het spel.

Advertentie

De top-16 van Europa laat zich op het EK zien. Andere landen waaronder Nederland gaan hun kunsten op een van drie EHF Championships laten zien.

Freek Gielen
Oranje U18, gecoacht door Freek Gielen, start op zondag in Israel. Op het spel staat niet alleen een mooie beker, maar ook een EK-ticket voor in 2024 en zelfs een startbewijs voor het WK van volgend kalenderjaar.

Lees ook: Zestien jeugdinternationals naar EHF Championship in Israël

Nederland zit in speelstad Tel Aviv in een groep met Griekenland en Tsjechië. De top-2 kruist bij de laatste vier met de beste twee landen van de poule met Litouwen, Bulgarije, Georgië en het thuisland. Alle partijen zijn te zien op EHF TV.

Beginnen tegen Griekenland
Tegen Griekenland opent Oranje U18 dit weekend het EK voor B-landen. Later volgt de confrontatie met Tsjechië. De U20 van laatstgenoemd land ging vorige maand op de EHF Championship in Bulgarije met de eindzege aan de haal. Oranje U20 eindigde in Varna op plaats drie.

Programma Oranje U18:
Zondag 7 augustus, 14:00, Nederland – Griekenland
Woensdag 10 augustus, 14:00, Nederland – Tsjechië

Op dit moment staan de Oranjedames U18 op het wereldkampioenschap in Noord-Macedonië. Oranje U20 ging begin juli op het EK in Slovenië met de bronzen plak naar huis.

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie