Skip to main content

Veel stops Ten Holte voor Borussia Dortmund

In de Champions League was ze tijdens het thuisduel tegen Ferencvaros al belangrijk en nu heeft Yara ten Holte (21) ook in de Bundesliga laten zien van waarde te zijn voor Borussia Dortmund.

Advertentie

Doordat de landskampioen uitkomt in het kampioenenbal, moeten de geel-zwarten vaak in de midweek aan de bak in de eigen competitie in Duitsland. Buxtehuder SV kwam gisteravond op bezoek en Ten Holte bleek een van de belangrijkste pionnen van Borussia Dortmund.

Laura van der Heijden
Na 24-15 bij rust eindigde bij 37-31 het Bundesliga-duel in het voordeel van de thuisploeg. In een uur tijd vielen liefst negentien stops (39 procent) van Ten Holte te noteren. Met vier uit vijf was Laura van der Heijden de meest productieve landgenoot.

Ten Holte behoort tot de 22-koppige selectie van interim-bondscoach Monique Tijsterman. Samen met positiecollega’s Tess Wester (CSM Bucuresti) en Rinka Duijndam (Th¨üringer HC) mag de goalie van Borussia Dortmund uitmaken wie tegen Wit-Rusland en Griekenland namens Oranje onder de lat staat.

Brest Bretagne
Op zaterdagavond speelt Borussia Dortmund, waar naast Delaila Amega nu ook Tessa van Zijl geblesseerd vanaf de kant moet toekijken, in de Champions League. Een week na de uitzege op Buducnost komt Brest Bretagne op bezoek in Duitsland.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie