Skip to main content

Veelvraat SG BBM Bietigheim ook in Europa niet te stoppen

Zonder ook maar één nederlaag heeft aanvoerder Danick Snelder namens SG BBM Bietigheim gisteravond de beker die bij de eindzege in de EHF European League omhoog gehouden.

Advertentie

De Duitse landskampioen was in de finale overduidelijk te sterk voor thuisploeg Viborg HK. In Denemarken werd het na 10-17 bij rust liefst 20-31 voor SG BBM Bietigheim.

Spannende halve finale
Landgenoten Kelly Dulfer (vier doelpunten), Inger Smits en Snelder (ieder twee) kwamen in de eindstrijd tot scoren. In maar heel even onder de lat kwam Lieke van der Linden tot één stop. In de zomer verkast de jonge doelvrouw naar competitiegenoot TSV Bayer 04 Leverkusen.

Op zaterdag moest SG BBM Bietigheim voor het eerst in de EHF European League heel diep gaan. Bij de laatste vier tegen Herning-Ikast Håndbold viel de 33-34 pas in de allerlaatste seconde. Zo bleven de Duitsers in het Europese bekertoernooi, twaalf partijen op rij, ongeslagen.

DHB Pokal
Het is de derde hoofdprijs voor SG BBM Bietigheim dit seizoen. Eerder ging de Supercup en schaal voor het landskampioen van Duitsland al naar de formatie van Markus Gaugisch die tevens bondscoach van zijn thuisland is. Over twee weken maakt ‘veelvraat’ SG BBM Bietigheim ook nog kans op de DHB Pokal.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie