Veerkrachtig Aalsmeer neemt koppositie weer van LIONS over

Door LIONS in eigen huis te kloppen (32-29) is de koppositie in de BENE-League weer in handen van landskampioen Aalsmeer.

Na 16-13 bij rust kwamen de gasten uit Limburg in helft twee weer voor. Rob Schmeits, die zich maandag bij de nationale ploeg melden mag, en achtvoudig doelpuntenmaker Robin Leunissen zorgden voor de ommekeer: 21-23.

In het slot trok Aalsmeer de belangrijke pot in de BENE-League toch naar zich toe. De derde van invaller op de rechteropbouw Dennis Vesters betekende de 28-27 voor de formatie van Bert Bouwer. Even later scoorde Tim Bottinga (foto) de 29-27.

De linkeropbouwer van Aalsmeer kwam tegen LIONS tot zeven goals. Met twaalf punten uit zeven wedstrijden staan de Noord-Hollanders weer bovenaan. LIONS volgt met elf punten.