Skip to main content

Velo en HC Groot Venlo openen over de grens Europees avontuur

By 23 september 2023Buitenland, Voorpagina

Eredivisionisten Velo en HC Groot Venlo, de nieuwe naam van HandbaL Venlo, openen vandaag over de grens het avontuur in de EHF European Cup.

Advertentie

Nieuwkomer Velo is dit weekend in Turkije. Als promovendus eindigden de Zuid-Hollanders afgelopen seizoen op een knappe vierde plaats waardoor Velo een Europees ticket scoorde.

Noord-Macedonië
In Ankara speelt de ploeg van Nico Stet om 16:00 tegen Ankara Yenimahalle BSK. Waar bij Velo alleen maar Nederlanders op het wedstrijdblad staan, spelen bij de Turken ook louter Turken.

Eerder nog, om 14:00, is het de beurt aan HC Groot Venlo. De bekerwinnaar is in de eerste ronde van de EHF European Cup aan WHC Cair Skopje gekoppeld. Het heenduel is vanmiddag in Noord-Macedonië.

Een jaar geleden werd HC Groot Venlo na één ronde in de EHF European Cup uitgeschakeld. In het seizoen 2021/2022 haalde de nummer twee van het land de laatste zestien.

De return
Over een week wordt de return in Limburg gespeeld. Dan komt ook Ankara Yenimahalle BSK naar het onderkomen van Velo in Wateringen en ontvangt SEW twee keer het Bosnische HRK Grude.

Foto: FotoReza

Advertentie