Skip to main content

Velo viert promotie naar eredivisie

Een mijlpaal voor Velo uit Wateringen. De eerste divisionist is afgelopen weekend gepromoveerd naar de eredivisie. Dat schrijft Peter Lotman in het AD.

Advertentie

Tegen DSS werd de laatste en benodigde competitiezege door Velo geboekt. Het werd in Zuid-Holland liefst 36-24 (15-9) voor de thuisploeg.

Met nog één duel te gaan is Velo zeker van plaats drie en daarmee promotie. Kampioen VOC 2 en ook runner-up Quintus 2 kunnen niet naar de eredivisie. Door de terugtrekking van Fortissimo op het hoogste niveau gaat nummer zes op de ranglijst PSV met Velo omhoog.

Afscheid Zsigmond Makay
Kirsten van Steenbergen (6 goals), Carmen Riepe en Nina van Ruijven (beide 5) maakten zaterdagavond tegen DSS de meeste doelpunten namens Velo. Bij de groen-witten gaat trainer/coach Zsigmond Makay afscheid nemen met promotie.

“Mijn taak is volbracht. Ik ben gevraagd om binnen drie jaar Velo naar de eredivisie te brengen. Dat is nu na twee jaar gelukt, dus ik ben mijn belofte nagekomen. Er ligt een stevig fundament en daar kan de nieuwe trainer op verder bouwen”, aldus Makay tegenover Lotman.

Versterkingen?
Volgens technisch manager Jörgen de Groot gaat Velo de transfermarkt op om in de eredivisie te blijven: “Er zijn vast nog wel speelsters uit deze regio die nog graag eredivisie willen spelen. Ook met de nieuwe trainer zijn we heel ver. Dat krijgt binnenkort allemaal zijn beslag.”

Foto: Paul Vis

Advertentie