Velo wint gevoelige zusterstrijd, derde plaats voor VZV

By 30 oktober 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

De gevoelige zusterstrijd tussen buren Velo en Quintus is door de thuisploeg gewonnen. Peter Lotman van het AD zag dat het 30-26 werd. Verder hebben VZV en Kwiek in het linkerrijtje goede zaken gedaan.

Na 9-9 liep Velo zaterdagavond uit naar 13-9 en 19-13 halverwege. In de eerste helft was de thuisploeg veel feller en speelden routinier Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen, zeven doelpunten, en doelvrouw Femke Erkens sterk.

Jill van der Berg
De partij in Wateringen was pikant, omdat Velo afgelopen zomer een aantal speelsters van Quintus overnam. Ondanks het vertrek van basisklanten startte de Heulse formatie met tien punten uit de eerste zeven duels goed aan de competitie.

De bezoekers gaven na 24-18 en 28-22 niet op. In het slot kwam Quintus terug tot vier, maar dat was niet genoeg voor twee punten. Topschutter van de derby werd Jill van der Berg. Zij maakte er op de vloer van Velo negen.

24-36 in Emmen
Door de nederlaag moet Quintus het vlugge VZV op de ranglijst laten passeren. De wit-roden uit ’t Veld hebben de derde plaats van de ploeg van Rolf Schulte overgenomen. Daar was een ruime overwinning op hekkensluiter E&O voor nodig. In Emmen werd het 24-36 (13-18) voor VZV.

Ook op zaterdagavond: Kwiek – SEW. De Overijsselaars maakten er op eigen vloer eentje meer dan de Noord-Hollanders: 32-31 (20-15). Een minuut voor tijd in Raalte scoorde Lotte Stam, haar achtste, namens Kwiek de 32-30. Na de 32-31 van Dagmar Oude Voshaar van SEW klonk snel het laatste fluitsignaal.