Velo wint weer van Quintus

Ook de tweede editie van de derby tussen Velo en Quintus is door de ploeg uit Wateringen gewonnen. Het werd gisteravond 24-22.

Na rust (15-12) liep de thuisploeg, vierde op de ranglijst, uit naar een gaatje van vier. Toen waren de bezoekers uit Kwintsheul aan zet.

Van Ingen en Van Maurik
Pieke van Ingen scoorde de eerste aansluitingstreffer (19-18). Na een doelpunt van Velo-topschutter Carmen Riepe had Alieke van Maurik namens Quintus, waar Ruud van den Broeck voor het eerst als hoofdtrainer op de bank zat, snel een antwoord paraat.

Door de promotie van Velo naar de eredivisie stond in december 2022 de Zuid-Hollandse derby voor het eerst in de eredivisie op het programma. Toen trok de formatie van Nico Stet al verrassend aan het langste eind (22-29).

26 punten
Door twee keer Riepe achter elkaar had de thuisploeg gisteravond met nog tien minuten op de klok weer wat ademruimte (22-19). In de slotminuut richtte de late 24-22 van Jill van den Berg niets meer uit voor Quintus.

Door de thuisoverwinning is Velo op 26 punten gekomen. Ondanks de nederlaag is Quintus wel zeker van de play-offs, want enige concurrent DSVD ging met 27-41 onderuit tegen titelhouder HandbaL Venlo.