Veltrop schiet SEW naar halve finale

By 20 februari 2024Beker, Competities, Voorpagina

SEW heeft ten koste van rivaal VZV de halve finale van de beker bereikt. Vlak voor tijd scoorde Eline Veltrop de winnende 29-28.

In de tweede helft moest SEW terugkomen van een achterstand van vier doelpunten. Bij 12-16 zocht VZV, derde in de eredivisie, nog met een aangename voorsprong de kleedkamer op.

Acht minuten voor tijd kwam de thuisploeg in het wit-blauw voor het eerst op gelijke hoogte met de bezoekers uit ’t Veld (25-25) en in de slotminuut zelfs voor. Met haar vijfde, de 28-28, leek cirkelspeelster Meike van Splunter voor een verlenging te zorgen.

Daar dacht Veltrop anders over. De zevende van de spelmaakster van SEW raakte van een meter of negen net op tijd de touwen waardoor de formatie van Michael Vijverberg naar de laatste vier van de beker gaat.

Na bekerderby waren er bloemen voor SEW-doelvrouw Cindy van Horssen. De pas 18-jarige werd na de zege uitgeroepen tot ‘WOTM’.