Venlo/Swift op karakter langs DEF-Fire/Aristos

By 2 oktober 2016oktober 14th, 2016Eredivisie
Kevin Kreuger

Het combinatieteam van Handbal Venlo en Swift 2000 was afgelopen weekend in Roermond te sterk voor DEF-Fire/Aristos. Het werd zaterdagavond 27 – 22 voor de ploeg van Robin Gielen, terwijl zij met de rust nog tegen een 11 – 14 achterstand aankeken.

Het contrast tussen de eerste en de tweede helft was groot. Aristos leek aanvankelijk een makkelijke avond tegemoet te gaan, maar liep zich in de tweede helft toch stuk op het degelijk spelende Venlo/Swift. Bij de Limburgers waren aanvallend vooral Guus Killaars en Niek Kuik de kartrekkers. Verdedigend kende Venlo/Swift in de tweede helft alleen maar uitblinkers. In de laatste dertig minuten zouden de Amsterdammers maar acht keer het net raken.

Door de overwinning op Aristos klimt Venlo/Swift met 6 punten uit 6 wedstrijden naar de 6de plaats in de Eredivisie. Aristos staat met 5 punten uit 6 wedstrijden 9de.