Skip to main content

Verlies Oranjedames in besloten oefenduel

De Olympische ploeg heeft achter gesloten deuren verloren van thuisland Brazilië: 27-29. Nycke Groot werd topscorer aan Nederlandse zijde.

Advertentie

Oranje oefent in aanloop naar de Olympische Spelen twee keer tegen Brazilië. Op donderdagochtend keek de formatie van Henk Groener bij rust tegen een 14-17 achterstand aan. Na de thee kon Nederland het geslagen gat niet dichten. Oranje kreeg in de dekking weinig grip op de Braziliaanse Rodrigues. De spelmaakster, in clubverband uitkomend voor het Russische Rostov Don, trof acht keer het net.

Van Olphen scoort vier keer
In het nieuwe witte tenue kwam Nycke Groot vijf keer tot scoren. Drie speelsters maakten vier goals in de Olympische handbalhal: Lois Abbingh, Sanne van Olphen en Angela Malestein. Voornamelijk de vele goals van rechteropbouwer Van Olphen zijn verrassend te noemen. Ze bleef concurrent Laura van der Heijden, die op het WK veelal de voorkeur kreeg, voor in doelpunten. Van der Heijden maakte twee treffers.

Zondag treft Nederland opnieuw het thuisland. Dat oefenduel is wél voor pers toegankelijk. Over negen dagen opent Oranje het historische toernooi tegen Frankrijk.

Foto: Tina KolthofAdvertentie