Skip to main content

Marco Vernooy en OCI-Lions uit elkaar

Na bijna zes seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen OCI-Lions en linkeropbouwer Marco Vernooy. Vernooy, die in 2009 overkwam van Loreal uit Venlo, heeft gisteravond aan de spelersgroep van de regerend landskampioen laten weten dat hij zijn contract in Limburg niet verlengd.

Advertentie

Kleiner spelersbudget
Ondanks de intentie van beide partijen om ook volgend seizoen met elkaar door te gaan, bleek dit financieel niet haalbaar. De fusieclub uit Sittard/Geleen zal komend seizoen met een kleiner spelersbudget moeten gaan werken dan nu het geval is. “Ik had er graag nog een zevende seizoen aan vastgeplakt, maar het mocht helaas niet zo zijn’’ aldus de lange schutter. ‘’Ik heb zes ongelofelijke mooie jaren gehad bij OCI-Lions. We hebben in Nederland ieder jaar meegedaan om de prijzen en hebben in Europa mooie wedstrijden gespeeld tegen topteams als Rhein-Neckar Löwen, HBC Nantes en FRISCH AUF! Göppingen”.

Wat de volgende stap in de carrière van Vernooy zal worden is nog niet bekend. ”Omdat het nieuws pas erg laat bekend is geworden, ben ik er nog niet precies uit wat ik volgend seizoen ga doen. Ik heb wel wat dingen lopen maar ik wil eerst even alles rustig op een rijtje zetten. Met mijn fulltime baan als marketing manager en mijn pas gestarte Executive MBA in Sports Management moet het wel allemaal te combineren zijn.‘’

“Het zou fantastisch zijn om met het kampioenschap afscheid te nemen”

Afscheid met de schaal
Vernooy zijn laatste wedstrijden in het shirt van de Lions zullen dus de finales om het landskampioenschap zijn, uitgerekend tegen de Limburgse rivaal Targos Bevo. Een afscheid in stijl lonkt: “‘De komende weken is er maar één ding dat telt en dat zijn de Best of Three-wedstrijden tegen Bevo. Het zou natuurlijk fantastisch zijn om met het kampioenschap afscheid te mogen nemen.”

De eerste van de Best of Three-wedstrijden zal aankomende zondag gespeeld worden in Sittard.

Foto: FotoReza

Actie

Advertentie