Skip to main content

Verrassende oefenzege Oranje op Noorwegen

By 4 november 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Door een sterk slot hebben de Oranjemannen vanavond een oefenzege op Noorwegen geboekt. Het tweede duel van Nederland in de Golden League eindigde in 33-37.

Advertentie

Bij 28-24 en nog een kwartier op de klok leek het thuisland, waar een aantal basisspelers rust kreeg, de oefenwedstrijd in Bergen uit te spelen. Toen zette Nederland effectief aan.

Broers Smits
Bobby Schagen maakte zes minuten voor tijd gelijk (32-32) en daarna zorgde Luc Steins (foto) voor de verrassende voorsprong, 32-33, waarna Noorwegen nog maar één keer het net vond. De spelmaker van PSG kwam tegen het gastland net als Ivar Stavast tot vier doelpunten. De broers Jorn en Kay Smits maakten er vanavond ieder vijf.

Na 11-7 klonk bij 23-19 het rustsignaal. Waar Noorwegen de eerste drie kwartier de sterkste partij was, was Oranje in de staart de betere waardoor de twee punten voor de formatie van Staffan Olsson waren.

Wereldkampioen Denemarken
Na twee wedstrijden staat Nederland op twee punten. De Oranjemannen sluiten de Golden League morgenmiddag om 14:15 af tegen wereldkampioen Denemarken. Na Noorwegen (24-27) rekende de aanstaande opponent van de nationale ploeg vanmiddag in Bergen ook af met Spanje: 34-29.

Foto: FotoReza

Advertentie