Skip to main content

Verrassing HSG Bensheim/Auerbach houdt zelfs SG BBM Bietigheim bij

By 26 oktober 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Na vijf overwinning op rij zou HSG Bensheim/Auerbach gisteravond met landskampioen SG BBM Bietigheim op bezoek de eerste nederlaag van het seizoen moeten slikken. Na een uur bleek zelfs de titelfavoriet te temmen door de verrassende nummer twee: 29-29.

Advertentie

Met een tweede plaats in de Bundesliga is HSG Bensheim/Auerbach de ‘Überraschung’ in Duitsland. Tot aan het treffen van gisteravond met SG BBM Bietigheim hadden de rood-zwarten alle tien de punten op zak.

Op eigen vloer kon HSG Bensheim/Auerbach de machtige gasten de hele tijd bijhouden. Na 15-15 bij rust stond de thuisploeg zelfs even voor (21-19).

Beiden zeven goals
Sarah van Gulik (foto) maakte gisteravond net als international Kelly Dulfer zeven doelpunten. Een strafworp van de ervaren opbouwer van HSG Bensheim/Auerbach betekende even voor tijd de 27-27. Na de 27-28 van Xenia Smits kwam de runner-up voor het eindsignaal op gelijke hoogte.

In het topduel scoorde rechterhoek Sarah Dekker twee doelpunten. Uitblinker aan de zijde van HSG Bensheim/Auerbach werd doelvrouw Vanessa Fehr. De Duitse goalie stopte negentien ballen (40 procent) van kampioenskandidaat nummer één.

Elf punten
Na zes wedstrijden gaan SG BBM Bietigheim en HSG Bensheim/Auerbach, dat feestend de hal verliet, samen aan kop met elf punten. Borussia Dortmund volgt op plaats drie. De ploeg van Henk Groener staat op acht punten.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie