Skip to main content

Verre uitwedstrijd voor koploper, derby in Noord-Holland

By 24 februari 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

De reguliere competitie in de eredivisie voor vrouwen telt nog vier speelrondes. Koploper VOC speelt dit weekend in Zuid-Limburg.

Advertentie

V&L is in een van de verste uitwedstrijden voor de Amsterdammers de volgende opponent. Waar VOC met slechts twee verliespunten bovenaan staat, is de Limburgse thuisploeg op plaats zes terug te vinden.

De play-offs kan V&L al niet meer ontgaan. De ploeg van de scheidende trainer/coach Edwin Janssen hoopt in de staart van de competitie nog te kunnen stijgen, zodat de V&L in de meest gunstige kampioenspoule terechtkomt. De top-8 gaat zich in de lente verdelen over twee groepen van vier.

Ook op zaterdagavond: een Noord-Hollandse derby. Volendam ontvangt SEW. Het verschil op de ranglijst tussen de aanstaande tegenstanders is klein: positie drie om vijf. Waar SEW in de vorige speelronde verrassend verloor van Quintus pikte Volendam twee punten op in Geleen.

Runner-up HandbaL Venlo, dat evenveel punten heeft als lijstaanvoerder VOC, blijft thuis en komt Kwiek tegen. In Kwintsheul kan Quintus zich bij een thuisoverwinning officieel plaatsen voor de kampioensfase. Met VZV op bezoek zal Quintus voor het eerst aantreden zonder hoofdtrainer Fred Michielsen die vertrokken is.

Programma eredivisie:
HandbaL Venlo – Kwiek
V&L – VOC
Volendam – SEW
Quintus – VZV
BFC – Velo
PSV – DSVD

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie