Skip to main content

Versteijnen, Smits en Schagen op schot in Bundesliga

Oranjemannen hebben een week na EK-plaatsing van zich laten horen in de Bundesliga. Een drietal landgenoten was afgelopen weekend op schot.

Advertentie

Het SC Magdeburg van Kay Smits maakte gisteren met Bergischer HC op bezoek een achterstand bij rust (8-10) goed. Mede door tien doelpunten van de rechteropbouwer van Oranje werd het 23-21 voor de huidige nummer twee op het hoogste niveau in Duitsland.

Acht en vijf
Op zaterdagavond pikte TBV Lemgo op eigen vloer twee punten op tegen de aanstaande club van Bart Ravensbergen Frisch Auf Göppingen: 36-33 (20-17). Niels Versteijnen (foto) maakte er acht voor de wit-blauwen terwijl ook Bobby Schagen met vijf uit zes een ruime voldoende scoorde.

Het HSV van Dani Baijens heeft HSG Wetzlar geklopt. Na 13-13 halverwege werd het 24-21 voor de ploeg van de Rotterdammer. Baijens was bij vijf goals van HSV betrokken: vier treffers, één assist.

Mahmutefendic en Jansen
Tot slot ook succes voor middenmoter VfL Gummersbach. Het team van Anel Mahmutefendic de assistent-coach is scoorde gisterenmiddag eentje meer dan HC Erlangen: 32-31. EK-ganger Tom Jansen vond namens de thuisploeg één keer het net.

Foto: FotoReza

Advertentie