Skip to main content

Vertrekkende Konitz redt Wilhelmshavener HV

Na de zomer draagt Bartek Konitz niet meer het rood van Wilhelmshavener HV, maar van het Belgische Sporting Pelt. Het weerhoudt de oud-international er niet van zijn huidige club in Duitsland een handje te helpen in de strijd tegen degradatie uit de tweede Bundesliga.

Advertentie

In de afgelopen speelronde kwam Wilhelmshavener HV bij rust nog achter tegen het HC Elbflorenz Dresden van Ivar Stavast: 12-15. Bij 22-25 leek de partij de kant van de gasten op te vallen.

Acht keer
In de slotfase tekende Konitz voor de gelijkmaker en de 26-25. Uiteindelijk zou het 27-25 voor Wilhelmshavener HV worden dat de punten in het gevecht om lijfsbehoud goed kan gebruiken.

Tegen HC Elbflorenz Dresden maakte international Rutger ten Velde vijf doelpunten, Konitz scoorde in totaal acht keer. Ook een partij eerder tegen SG BBM Bietigheim prikte de aanstaande linkeropbouwer van Sporting Pelt acht keer raak.

TV Emsdetten
Het is voor het eerst dat Konitz in de BENE-League gaat spelen. Voor het zover is hoopt hij de ploeg waar ook Duncan Postel gaat vertrekken, de lijnspeler heeft in Frankrijk getekend, in de tweede Bundesliga te blijven. Door de thuiszege staat nummer zestien Wilhelmshavener HV net boven de degradatiestreep.

Met nog acht duels te gaan heeft de club uit Noord-Duitsland 21 punten. Onder meer het TV Emsdetten van Peter Portengen en Robin Jansen, achttiende op de ranglijst van de tweede Bundesliga, ligt met negentien punten op de loer.

Advertentie