Skip to main content

VfL Gummersbach klopt hoogvlieger, derbyzege TBV Lemgo

Het VfL Gummserbach van assistent Anel Mahmutefendic heeft gisteravond afgerekend met hoogvlieger SG Flensburg-Handewitt waar Mark Bult bij de staf hoort.

Advertentie

In de Bundesliga werd het 31-29 voor de promovendus. Rechteropbouwer van Oranje Tom Jansen (foto) scoorde drie keer.

Door het resultaat stijgt VfL Gummersbach naar plaats acht. De blauw-witten hebben slechts twee punten minder dan SG Flensburg-Handewitt. De ploeg waar Bult assistent is maakt na een degelijke competitiestart een pas op de plaats.

Niels Versteijnen
Ook winst voor TBV Lemgo. Gelijktijdig wist de Nederlands getinte ploeg de derby van laagvlieger GWD Minden te winnen: 30-27. Bij rust kon de burentwist nog alle kanten op (14-13).

Niels Versteijnen, positiegenoot van Jansen, was bij zes doelpunten van TBV Lemgo betrokken. De linkspoot vond zelf vijf keer het net en was eenmaal aangever bij een treffer van de thuisploeg.

SC Magdeburg en HSV
Eerder in speelronde elf van de Bundesliga deelde SC Magdeburg de punten met concurrent op de ranglijst Rhein-Neckar Löwen: 32-32. Landgenoot Kay Smits was op woensdagavond zes keer trefzeker. Zo blijft titelhouder SC Magdeburg vierde en staat Rhein-Neckar Löwen nog altijd op plaats twee in Duitsland.

Ondanks zeven goals en drie assists van Dani Baijens heeft HSV het op bezoek bij HC Erlangen niet gered. De partij eindigde gisteravond in 35-29 voor de thuisploeg.

Foto: FotoReza

Advertentie